Faatelevave lau komepiuta: 7 fautuaga talafeagai ma aoga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o lau komepiuta

0/5 Palota: 0
Lipoti lenei app

Faʻamatala

E le'i leva ona matou faatauina se masini Komepiuta Po'o la tatou komepiuta, e masani ona tatou matauina se fa'afitauli Faatelevave lau komepiuta (Faʻaitiitia le faʻaogaina o komepiuta), ina ia faʻagesegese nai lo le taimi o le faʻatau. I lenei tulaga, e manaʻomia e le komepiuta ona faia ni suʻega e toe faʻaleleia ai lona faʻatinoga, o lea i la tatou tusiga i aso nei o le a tatou aʻoaʻoina ai e uiga i le 7 sili taua Faʻamatalaga E tatau ona e faia ina ia faʻavave lau komepiuta ma faʻaleleia lona faʻatinoga.

Laasaga e tatau ona e mulimuli ai ina ia faatelevave lau komepiuta

1- Siaki polokalame ma faiga i luga o lau komepiuta o loʻo faʻaumatia ai le gaosiga ma punaoa manatua i totonu

Faatelevave lau komepiuta: 7 fautuaga talafeagai ma aoga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o lau komepiuta

O se tasi o fa'alavelave sili Faatelevave lau komepiuta Po'o lau komepiuta o faiga po'o polokalame o lo'o ta'avale i luga o lau masini ma fa'aaoga ai le tele o punaoa a lau komepiuta.

Mo se faʻataʻitaʻiga, vaʻavaʻai i le ata o loʻo i luga, o le a tatou iloa ai o le Google Chrome browser e faʻaaogaina le tele o pasene o le gaosiga ma mea e manatua ai mea i luga o laʻu komepiuta.

O le mea lea, o le fofo iinei i lenei tulaga o le: Aveese polokalame poo gaioiga”Le talafeagai" lea e faʻaaogaina ai punaoa o lau gaioiga poʻo lou manatua faʻafuaseʻi, e ala i le kiliki i luga o le faagasologa poʻo le polokalama ona oomi lea o le "Faʻaiʻu Galuega" poʻo le "Faʻaiʻu le faagasologa" e pei ona faʻaalia i le ata i luga.

Faatelevave lau komepiuta: 7 fautuaga talafeagai ma aoga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o lau komepiuta

2- Siaki polokalame fou ma fa'afouga faiga fa'aoga 

O se tasi foi lea o laasaga sili ona taua mo ... Faatelevave lau komepiuta O lau galuega o le su'eina lea o fa'afouga fa'afouga o polokalama fa'aoga (Windows). GaluegaO se faʻafitauli masani lea mo le tele o tagata faʻaoga.

O nisi tagata e manatu o nei faʻafouga e leai se aoga ma na o se faiga masani, ae o le faʻafeagai tonu lava. nisi vaeluaga malu po'o foia nisi fa'afitauli fa'apitoa e fa'aitiitia ai le fa'atinoga o le faiga.

Faatelevave lau komepiuta: 7 fautuaga talafeagai ma aoga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o lau komepiuta


3- Siaki le fetaui o le fausaga o lau masini ma le faiga faʻaogaina 

O nisi taimi e le fetaui lau faiga fa'aoga ma le fausaga o lau masini. Mo se fa'ata'ita'iga, o lo'o i ai sau 32-bit operating system o lo'o fa'agaoioia i luga o lau komepiuta e lagolagoina e le 64-bit processor. I lena tulaga, e te le maua le fa'atinoga atoatoa. e mafai e lau masini. E aoga.
p style = "text-align: ogatotonu;">Faatelevave lau komepiuta: 7 fautuaga talafeagai ma aoga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o lau komepiuta

4- Siaki lau masini mo malware ma siama 

O se tasi o faʻafitauli ua salalau talu ai nei i le taimi nei o le faʻafitauli o nisi o malware o loʻo sii mai pe faʻapipiʻi i luga o lau suʻega poʻo lau masini e aunoa ma lou iloa, o le mafuaaga lea e le Faatelevave lau komepiuta Pupuni 10 lau.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai nisi polokalama faʻapipiʻi e alu i luga o lau suʻesuʻega e aunoa ma lou iloa ma o loʻo faʻatinoina tupe numera, ma o le a faʻaitiitia ai le faʻatinoina o le komepiuta, ma o le mea lea o le fofo o loʻo taoto i le faʻapipiʻiina o polokalame anti-virus e pei o: polokalame AVG Po'o Kaspersky po'o so'o se isi polokalame fa'amalama.

Faatelevave lau komepiuta: 7 fautuaga talafeagai ma aoga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o lau komepiuta Faatelevave lau komepiuta: 7 fautuaga talafeagai ma aoga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o lau komepiuta

5- Mama Hard Disk C ia lava avanoa mo le faiga fa'aoga

O se tasi o faafitauli e tau atu i Lemu le faatinoga o komepiuta O nisi ia o faila o loʻo teuina i luga o le operating system disk C (e pei o faila resitala, ma isi), ma o le fofo o le tapeina, e ala i le kiliki i luga o le faʻailoga suʻesuʻe e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i luga ma taina Disk Cleanup, ona kiliki lea. i luga o le polokalame, ona filifili lea o le tisiki C (Disk Operating System) ona filifili lea o faila e tape (e filifilia otometi).

Faatelevave lau komepiuta: 7 fautuaga talafeagai ma aoga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o lau komepiuta

6- Taofi le tumau OneDrive cloud service synchronization

O le OneDrive service e otometi lava ona fa'agaoioia ina ia e sefe... faila Ina ia maua i latou i soo se taimi ma mai soʻo se mea, ae o le mea e leaga ai, o le faagasologa o le teuina o faila i luga o le auaunaga ao e mafai ona faʻaumatia ai se vaega tele o le processor ma punaoa manatua faʻafuaseʻi, o lea o le fofo o le taofi lea mo sina taimi.

Faatelevave lau komepiuta: 7 fautuaga talafeagai ma aoga e faʻaleleia ai le faʻatinoga o lau komepiuta

7- Fa'agata polokalame e le mana'omia o lo'o tamomoe ile amataga

O nisi polokalame e tamo'e pe a ki le masini atonu o le fofo lea Faatelevave lau komepiuta E mataʻina, pe a e faʻaleaogaina, e ala i le kiliki i luga o le faʻailoga "arrow up" e pei ona faʻaalia i le ata o loʻo i luga, o le a faʻaalia polokalame o loʻo taʻavale i le amataga, lea e mafai ai ona e filifilia polokalame e le manaʻomia ma faʻamalo mo sina taimi.

O mea uma ia i la matou tusiga i aso nei, matou te faʻamoemoe ua e aʻoaʻoina auala e taulimaina ai PC A e matauina e telegese ma iloagofie le maualalo i le faatinoga.

Tuua se faamatalaga

e le fa'asalalauina lou tuatusi imeli. Faʻamalosia fanua ua faʻailoa mai ma *